Sini-Pellava OyTuotteet ⁄ Kylmäpuristettu rypsiöljy
På Svenska | In English

Luomutuotteet

Pellavansiemen

Pellavarouhe

Pellavaöljy

Rypsiöljy

Pellava-Musti

Maalipellavaöljy

Vernissa

Kylmäpuristettu rypsiöljy

Kylmäpuristetun rypsiöljyn arvo ollaan vasta nyt, runsaan tutkimuksen myötä, palauttamassa sen ansaitulle tasolle. Oliiviöljyä ollaan pidetty ruokaöljyjen kuningattarena, mutta nyt onkin selvinnyt että kotimainen vaihtoehtomme, kylmäpuristettu rypsiöljy, päihittää sen paremman rasvahappokoostumuksensa ansiosta. Uusissa tutkimuksissa kylmäpuristetulla rypsiöljyllä on ollut yhteyttä mm. masennuksen ehkäisyssä, sillä välttämättömiä rasvahappoja tarvitaan normaaliin aivo- ja hermotoimintaan.

rypsiöljy

Kylmäpuristettu rypsiöljy on hellävaraisesti puristettu "neitsytöljy". Tämä tarkoittaa, että puristuksessa ei käytetä liuottimia eikä kuumaa lämpötilaa vaan öljy erotetaan ainoastaan mekaanisella puristuksella. Puristuksessa syntyvä rypsirouhe käytetään eläinten rehuksi, joten koko siemen hyödynnetään.

Kylmäpuristettu rypsiöljy sisältää noin 95% tyydyttämättömiä rasvahappoja, joista noin 30% on elimistölle välttämättömiä linoli- ja alfalinoleenihappoja. Kylmäpuristettu rypsiöljy sisältää n. 60 % kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka ruotsalaistutkimuksen mukaan vähensivät naisten rintasyövän riskiä 45 %. Tutkimus tehtiin Karoliinisessa Instituutissa ja siihen osallistui yli 60 000 naista. Sen lisäksi kylmäpuristettu rypsiöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia (30mg/100g). Ruokalusikallisesta kylmäpuristettua rypsiöljyä saat noin puolet päivän E-vitamiini tarpeesta.

Parhaiten kylmäpuristetun rypsiöljyn ominaisuudet säilyvät käytettäessä sitä esimerkiksi salaatinkastikkeissa. Sitä voi käyttää myös leivonnassa ja ruoanlaitossa tavallisen rypsiöljyn tapaan, sillä kylmäpuristettu rypsiöljy kestää melko hyvin kuumennusta.

Pakkauskoot: 0,5 l ja 5 l

rypsipelto
© 2017 Sini-Pellava Oy
puh. 050 4135 165 | info@sini-pellava.fi