Tämän reseptin tärkein ainesosa on appelsiinin kuori, josta leivoksiin tulee pirteän raikas maku. Voit paistaa taikinan myös kakkuna rengasvuoassa 175 asteessa n. 1 h.
100 g sulatettua voita
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 dl sokeria
4 kananmunaa
2 appelsiinin raastettu kuori
2 dl vehnäjauhoja
1 dl pellavarouhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
Sulata voi. Pese appelsiinit huolellisesti (esim. tiskiharjalla). Raasta appelsiinit käyttäen apuna leivinpaperin palaa raastinraudan terää vasten. Riko kananmunien rakenne. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää seokseen sulatettu voi, kylmäpuristettu rypsiöljy, kananmunat ja appelsiinin kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 175 astetta n. 30 minuuttia.
Kiitämme Hilkka Kraamaa reseptistä!
© 2017 Sini-Pellava Oy |
puh. 050 4135 165 | info@sini-pellava.fi |