75 g sulatettua voita (osittain jäähtynyttä)
0,5 dl pellavarouhetta
2 dl kaurahiutaleita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita ensin leivinjauhe vehnäjauhoihin, sekoita sitten kaikki ainekset keskenään. Nostele pellille nokareita kahden lusikan avulla. Lastut leviävät paistuessaan, joten jätä runsaasti tilaa. Paista 200 asteessa 5-8 minuuttia. Anna lastujen jäähtyä ennen kuin nostat ne pelliltä, halutessasi nosta kaulimen päälle ja taivuta kaareviksi lastuiksi.
Pellava-suklaapiparit ovat vaivattomia, koska niitä ei tarvitse kaulita eikä pyöritellä. Piparit tehdään pudottamalla lusikalla pellille nokareita. Ohjeesta tulee varsin makeita pipareita, joten sokerimäärää voit halutessasi pienentää. Pellavarouhe perunajauhojen kera tekee pipareihin kivan rapeuden, mutta yhtä hyvin voit käyttää ainoastaan vehnäjauhoja. Tekoaika noin tunti, josta paistoaika yhteensä 30 minuuttia.
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl pellavarouhetta tai pellavansiemeniä
1/2 dl suklaarouhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää pellavarouhe ja rouhittu suklaa varovasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sihdaten. Pudota lusikalla taikinasta pieniä kokkareita pellille, jätä reilusti leviämisvaraa. Paista pikkuleivät 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
© 2017 Sini-Pellava Oy |
puh. 050 4135 165 | info@sini-pellava.fi |